Kinderfysiotherapie

De Master kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd op het gebied van het motorisch- en sportief
bewegen van kinderen in de leeftijdscategorie 0 tot 18 jaar. De kinderfysiotherapeut observeert,
onderzoekt en behandelt, maar geeft natuurlijk ook voorlichtingen- en advies aan ouders/leerkrachten/artsen en andere betrokkenen.


Maak een keuze

En lees meer specifieke informatie rondom de fysiotherapie.

Baby’s

Lees meer

Peuters

Lees meer

Kinderen

Lees meer

Tieners

Lees meer

Verwijzingen & vergoedingen kinderfysiotherapie
Kinderfysiotherapie is direct toegankelijk. Ouders kunnen dus, indien zij zich zorgen maken over hun kind, zonder verwijzing een afspraak maken bij de kinderfysiotherapeut van SMC Diemen. Verder is het mogelijk om met een verwijzing van de huisarts, consultatiebureau-arts of kinderarts bij de kinderfysiotherapeut te komen.

Kinderfysiotherapie wordt vanuit de basisverzekering vergoed voor maximaal 18 behandelingen per kalenderjaar. Indien u aanvullend verzekerd bent, verschilt het per zorgverzekeraar op hoeveel extra behandelingen u recht heeft. Kinderen met een verwijzing voor een chronische indicatie, hebben ten allen tijden recht op onbeperkte kinderfysiotherapie. Voor kinderfysiotherapie geldt geen bijdrage vanuit het eigen risico. Informeer bij uw verzekeraar naar de specifieke voorwaarden van uw verzekering. Een verwijzing van de specialist is bij een chronische indicatie noodzakelijk.

Graag tot ziens in onze praktijk!

Burgemeester van Tienenweg 24 | 1111 CW Diemen