Peuter & kleutergym

Voor zowel peuters als voor kleuters is het heel belangrijk om voldoende te bewegen. Bij de meeste kinderen gaat dat gemakkelijk en zonder enige moeite. Toch hebben sommige kinderen wat meer problemen met hun motorische ontwikkeling. Denk hierbij aan het mikken & vangen, het evenwicht, het springen, hinkelen of klimmen/klauteren. Zij kunnen er veel baat bij hebben om met leeftijdsgenoten die ook moeilijker bewegen te gymen. Wij van SMC Diemen bieden deze Peuter & Kleutergym op maat gemaakt aan en uw kind is daarom bij ons op het juiste adres.


Wat is Peuter & Kleutergym?
Tijdens de Peuter & Kleutergym wordt er aandacht besteed aan alle aspecten van de grove motorische ontwikkeling van het kind. Deze vaardigheden betreffen: De balvaardigheid, het dynamische- en het statisch evenwicht, het klimmen/klauteren en het springen. Daarnaast richten wij ons ook op het ontwikkelen van het zelfvertrouwen en het verminderen van de faalangst van het kind in de motorische ontwikkeling.

Het doel van de Peuter & Kleutergym
Bij SMC Diemen werken we met kleine groepen van minimaal 4 en maximaal 6 kinderen, zodat alle kinderen genoeg aandacht krijgen. Het belangrijkste doel van deze activiteit vinden wij plezier hebben! Daarnaast proberen wij natuurlijk ook alle aspecten van de grof motorische vaardigheden van het kind te optimaliseren. Iedere les zal daarom een ander thema hebben, zodat geen één les hetzelfde is, zo blijft het kind uitgedaagd en gemotiveerd om te oefenen.

Waarom schrijf ik mijn kind in voor Peuter & Kleutergym?

Een kleuters in de bloei van zijn grove en fijne motorische ontwikkeling, meestal vinden zij het geweldig om te klimmen, te klauteren, te hinkelen, touwtje te springen etcetera. Op de peuter & kleuterleeftijd staat het ontdekken van het lichaam en opdoen van nieuwe ervaringen centraal. Deze kinderen zijn de gehele dag thuis en/of op het kinderdagverblijf of op school tijdens hun dagelijkse bezigheden aan het oefenen. Veelal hebben ze hier veel plezier in en vinden steeds weer nieuwe dingen individueel of met elkaar uit. De Peuter & Kleutergym van SMC Diemen stimuleert de ontwikkeling van het kind op een veilige, vernieuwde en plezierige manier.

Hoe weet ik zeker dat mijn kind mee kan komen met de gymles en het optimale doel behaald?

Ieder mens is uniek en zo is ook ieder kind uniek. Wij van SMC Diemen zorgen er persoonlijk voor dat ieder kind op zijn/haar eigen niveau zichzelf zo optimaal mogelijk kan ontplooien. Allereerst starten we met een intake-gesprek, een motorische observatie en een motorische test (De Movement ABC II). De test bestaat uit leuke oefeningen, aan de hand hiervan kunnen we het niveau van het kind bepalen en samen met u als ouder doelen maken om aan te werken tijdens de gymlessen. Door deze test twee maal uit te voeren kunnen we duidelijk zien of een kind zich heeft verbeterd en of er nog onderdelen zijn waarop het kind zich verder zou kunnen ontwikkelen.

Wanneer kan ik mijn kind opgeven en uit hoeveel lessen bestaat de Peuter & Kleutergym?

Iedere 8 weken starten wij met een nieuwe sessie van 8 lessen. Indien uw kind een les mist, dan is er geen mogelijkheid om deze les in te halen. Indien u zich aanmeld met een groep van minimaal 4 kinderen dan kunnen wij in overleg zoeken voor een gepaste dag en tijd.

Wat zijn de kosten voor de Peuter & Kleutergym?

De kosten worden als kinderfysiotherapeutisch groepsbehandeling gedeclareerd bij de zorgverzekeraar.
Mail ons voor de lestijden, overige vragen en de aanmelding op: info@smcdiemen.com

Graag tot ziens in onze praktijk!

Burgemeester van Tienenweg 24 | 1111 CW Diemen